28 Aralık 2014 Pazar

Aref Nasıl ışınlandı ?

Aref Nasıl ışınlandı ?

Bu aralar Google de sıkça sorulan sorulardan biri olan Aref ışınlandı  mı sorusuna yanıt getirmek istiyorum. Tabi ki böyle bir şey olmadı. Arkadaşlar  bir konuya açıklık getirmek istediğimden  size bir açıklama yapmak istiyorum. İlizyon gerçeği yansıtmayan gösteridir.
 El çabukluğu, iş birliği gibi gösterilere verilen isimlere İlizyon diyoruz.
 Türkiye'de İlizyon deyince akla ilk gelen isim Aref'tir. 21 aralık 2014 tarihli Ankara'da gerçekleşen yetenek sizsiniz Türkiye adlı programda yapılan hileleri size sıralamak istiyorum.
Aref Nasıl ışınlandı KonuşanAdamlar

Adım 1

 Öncelikle kızın kavanozdan çektiği isimle Aref in acuna getirdiği isim farklı. Aref  kutunun içindeki kağıdı yolda el çabukluğu ile değiştiriyor ve acuna istediği ismi söyletiyor.
   
                                                                                        Adım 2
Yani cep telefonlu çocuk Aref'in adamı. Numara da tam burada başlıyor. Acunun aradığı numara çocuğun telefonu. Ama aynı telefondan İstanbul'da ki adamlarda da var. Telefonun ışınlanması olarak açıklayabiliriz. Peki tekrar aradığında nasıl o telefon çalıyor?

                                                                    Adım 3 


Çocuk Arefin adamı olduğundan telefonu da acunla iş birliği yapılıp önceden yönlendirilmiş. Sonuçta acun aferin elinden o kadar ekmek yiyor reklamlar filan. İstanbul'da ki çocukla konuşmasının sırrı tamamen yönlendirme.

  Adım 4


Gelelim Aref' in ışınlanmasına. Telefonlu çocuk bilerek kitaptan "keyifli" kelimesini seçiyor. Çünkü bu kelime önceden Aref' in kolunda yazıyordu. Farkındaysanız stüdyoda Aref 'in koluna yazı yazdığını kameralar çekmiyor, yani o yazı zaten orada var. Özetleyecek olursak İstanbul'da ki Aref'in çekimleri canlı yayın değil önceden çekilmiş bant yayını. Kameranın açısı sürekli değişiyor işte burada canlı yayından bant yayınına geçiliyor. Hatta Aref'in hadi beraber dönelim dediği kız da ekranlarda ilk kez göründüğünde bant yayınına geçildiğini anlayabiliriz. Kız zaten hep stüdyodaydı ve Aref'te kutunun içinden hiç çıkmadı. Hatta kız da.

- Telefon sahibiyle acun stüdyoda konuşurken telefon açıktı. Kapatıp İstanbul'a göndermedi. İstanbul'a gönderdiğinde kutunun içinden çıkan telefonu açıp öyle görüşme yapıldı. Çünkü aynı hat aynı anda 2 telefonda acık olamaz. Yani telefon İstanbul'a gitmedi. bunu görünce diğer numaralarının hileli olduğu anlaşılıyor.
Unutmayın ;
  • Yapabildiğimiz her şeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşırırdık! (Thomas Edison)
İyi bloklar..

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum