27 Aralık 2014 Cumartesi

Para Her Zaman Mutluluk Değildir

PARA HER ZAMAN MUTLULUK MUDUR ?

Para her zaman mutluluk değildir

Arkadaşlar bu bloğumda size günümüzün en büyük sorunu olarak gördüğüm maddi huzursuzluktan bahsederek bir kaç örnekle kendimi ifade etmeye çalışacağım. Çoğu zaman tartışma konusu olan maddiyat mı, maneviyat mı sorusunu genel anlamda maddiyat cevabı gelmektedir. Tabi ki bu göreceli bir kavramdır. Herkes sebeplerinden dolayı birisini seçer ve hayat tarzına yansıtır.
 Para dediğimiz kavram bu gün hayatımızın tam merkezinde olup insanların en büyük mutsuzluk sebebi olmaya devam ediyor. Artık paran kadar değerlisin modundan çıkamayan insanlar dünyayı yaşanmaz bir hale getiren insanların başında gelmektedir. Artık eski kültürlerimiz, insanlara tebessüm dolu bakışlarımız, samimiyetimiz gibi bir çok şey kaybolmaya yüz tutmuş birer değer olarak karşımıza çıkıyor. Hani bir şarkıda bahsediliyor ya '' Mutluluk artık bir sokak isminden ibaret..''

Küçük bir örnekle devam etmek istiyorum.


Merhaba arkadaşlar. Şimdi size bir web sitesinden bahsedeceğim. Gebze ve istanbul civarı için Temizlik hizmeti veren bu firma gayet uygun fiyat ile ev temizliği, ofis temizliği, dış cephe cam temizliği, merdiven temizliği, okul temizliği, hastane temizliği gibi birçok temizlik hizmeti sağlıyor. Biz kendilerinin verdiği hizmetten memnun kaldık ve incelemeniz için bu siteyi ekledik. FARKLI BİR SİTE YAPISINA SAHİP BU TEMİZLİK FİRMASI İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hz Aişe (r.a) buyurdular ki;
"Onunla baş başa yemek yerken Efendimiz kendi eliyle ağzıma lokma tutardı. Ben bardağın neresinden su içersem O da oradan içerdi..."
Sevgi ne boğazda, ne mum ışığında yemek yemek.
Ne de pahalı bir pırlanta demek..
Sevgi;
Bir bardağın kenarında aynı noktada iki dudak izi,
Bir lokmada iki mutlu insan demek . .


Geçmişten gelen bu güzel örnek insanlara pek yararlı olmamışa benziyor anlaşılan. Şimdi size geçmişten paranın her zaman mutluluk getirmediğine dair   Maddiyatın her zaman mutluluk getirmediği, olduğu zaman bile insanları üzen kağıt parçalarının, aslında insanların yüzündeki gülümsemenin daha değerli olduğunu yansıtan bu örnek çoğu insanın bildiği fakat hatırlaması gereken bir konu olan değerli bir hocamın anlatmış olduğu bir hikayeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bir zamanların en zengin insanı ABD'li Henry Ford ve oğlu  Edsel Ford 'un ta kendisidir.

ABD'li iş adamı oğlunu hiç bir zorluk çekmemesi için bütün imkanları sunmasına rağmen mutluluğun tam aksine oğlunu mutsuzluk uçurumunun ucuna kadar sürüklemiştir. Ve sonunda oğlunun intihar haberi gelmiştir. Bu paranın her zaman mutluluk getirmediğine örneklerin en önündedir.

Ve oğlu Edsel Ford şöyle bir intihar mektubu bırakmıştır.

“Baba, hayal edip de ulaşamadığım hiçbir şey olmadı. Tüm zevkleri tattım, ne varsa önceden hazırlamışsın, hiçbirinde benim emeğim yok. Mutsuzluktan mahvoldum. Gidiyorum..!”

Arkadaşlar benden size bir arkadaş, kardeş tavsiyesi parayı insanların önünde tutmayın.. Unutmayın

Menfaatten uzak kal varsın kesen dolmasın, yeter ki bu cihanda yüzün kara olmasın. Vicdanına mağlup ol hislerini mağlup et, azap içinde ölmek istemiyorsan şayet.
(Atakan korkmazdan alıntıdır)




İyi bloglar..





Disqus Yorumları Yükle

0 yorum