30 Aralık 2014 Salı

Yeni Yılın Bizden Beklentileri Neler

Yeni Yılın Bizden Beklentileri Neler

Merhaba arkadaşlar, konumun başlığı biraz değişik  farkındayım. Fakat zamanı değiştiren biz insanlarız yıllar değil.. Farkındasınız değil mi insanlar bizden hep bir şeyler bekler. Annemiz,
babamız, arkadaşlarımızın bir beklentisi vardır. Peki ya bu beklentileri karşılamak için ne yapmamız gerekir ? Onları mahcup etmemek ve gururla başardım demek mutluluk vermez mi sana ?  Okulu bitirmek , yeni bir işe başlamak , evlenmek vs vs. Hazır yeni yıla giriyoruz evi, arabayı, işini, telefonunu değiştirmeyi planladığın olmadı mı ? İşte! yeni yıla giriyoruz hayatınızda ki hedefleri belirleyin. Nasıl diye soruyorsan aşağıda bir kaç örnek verdim. Kötü giden her şeyi değiştirmek için mükemmel bir zaman yeni bir yıl..
2015 KonuşanAdamlar

Hani ilkokulda yeni bir defter aldığında ne kadar özenle yazmaya başlardın hatırladın mı? Daha sonrası baştan sağma, isteksiz, düzensiz yazılan yazılardı hep. Yada yeni bir araba aldığında, yada yeni bir telefon ne kadar da dikkatli kullanıyordun değil mi?

Evet artık  kendine çeki düzen vermek hedeflerini gerçekleştirmek  istiyorsan, hayatında yaptıkların şeyler olumsuz sonuçlanıyorsa yenilik zamanı gelmiş çatmış demek. En büyük yenilik manevi huzur ile başlar. Hedeflerini gerçekleştirmek için maneviyata önem vermelisin. Bu yazımı birazda bilerek beklettim ki 2014 ün son gününde bu yazıyı okurken yeni yıl ile birlikte hedeflerine ve hayallerine kavuşmanda zaman kavramını ortadan kaldırayım.. ''Zararın neresinden dönülse kârdır'' atasözü ne kadar da güzel söylenmiş değil mi ?

Yapmanız gereken manevi konular  hakkında burada size akıl verirmiş gibi belirtmek kabalık olur. Sonuçta herkesin hayatı farklı ama biraz düşünerek ortak noktalarımızda yenilememiz gereken şeyler olabileceğini düşünerek şunları belirtmeliyim.

Kendinize Hedef belirleyin !


''Rotasız bir gemiye rüzgar yardım etmez''.Bunu yapmak için muhteşem bir zamanlama. Evet şu an başlayabilirsin. Üniversiteye gideceksen hangisine gitmek istediğine karar ver. İşinde daha başarılı olacaksan neler yapman gerektiğini bir kâğıda yaz ve uygulamaya başla ! Kendini geliştirmek istiyorsan nasıl başarabileceğini araştır ve ilk adımını at. Unutma boş duranı Allah sevmez.


Kırgınlıklarızı bitirin !


2014 ile birlikte bütün kırgınlıklarını bitirmeye ne dersin ?
Hayat kısa ise neden bu 3 günlük Dünya'da kırgınlığınız. Büyüklerinizle kırgınlıklarınızı ellerini öperek bitirmeyi denerseniz manevi olarak değişimin en büyük puzzle'ını birleştirmiş olacaksınız.


Hayatınıza renk katın.


Her gün monoton bir şekilde yaşayan arkadaşlarıma söylemek istediğim bu paragrafımda yeni şeyler keşfedin. Dışarısı soğuk nereye gideyim dememelisin. Bir dostun verdiği sıcaklık o soğuk havaları tatlı bir rüzgara çevirecektir.



Kitap okuyun !


Kitap okumak manevi acıdan büyük huzur kaynağı olup hiçbir zararını görmeyeceğiniz bir etkinliktir. İlginizi çeken roman, polisiye, aşk, tarih kitapları okuyarak zamanını iyi değerlendirerek yeni bir değişimin parçası olabilirsin.  Benim gözümde insanlar 2'ye ayrılır. Kitap okuyan insanlar ve insanlar. Kitap okumak kültür seviyeni en üst düzeye çıkarman için bir başlangıçtır.

Yeni yılın bizden beklentiniz neler ?


Yeni yılın bizden beklentileri neler? demek gerekmez mi ? Sonuçta zamanı değiştiren biz insanlarız! yıllar değil.. Siz yeni yıldan bir şeyler beklemeyin yeni yıl sizden bir şeyler beklesin.


Araştırın

Teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalandığımız bu dönemde hedeflerinizi başarmak için uzman kişilerin yazılarını, röportajlarını, dergilerini, programlarını takip edin ve kendinize bunları nasıl uygulamaya başlayabilirim diye sorun.

Eğer olur da bir yerlerden başlarsanız başaracağınıza eminim.

Ve son bir hatırlatma ''Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin, fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın''


iyi bloglar.




Disqus Yorumları Yükle

0 yorum