13 Şubat 2015 Cuma

Neden kişisel blog ?

Neden Kişisel blog ?


Artık interneti ben kullanmıyorum diyen yoktur sanırım. Herkes internetin bir ucundan tutmuş durumda. Bazıları ürün alır, bazıları ürün satar, bazıları gazete okur, bazıları video izler, bazıları müzik dinler, bazıları kitap okur vs vs.. 

Herkes internet üzerinde aktif ise neden kişisel bloglar artık çoğalmaya başlamadan. En çok Amerika da kullanılan kişisel blogların  faydalarını görmemek mümkün değil. Bir iş başvurusuna gittiğinizde hobilerinize futbol oynamak, sinemaya gitmek gibi klasikleşmiş cümleler yerine, blog yazmak yazarsanız emin olun daha çok dikkat çekeceksiniz. Ve sizinle görüşme yapan insan kaynakları, sizden hemen sonra blogunuza girip göz atacaktır. 
Kişisel blog KonusanAdamlar

Ne yazacağım ? 

Biz Türk milleti olarak yazmayı pek sevmeyiz. Günlük tutma gibi bir alışkanlığı mazda pek yok aslında. Bayanlarımız biraz daha hevesli bu tür şeylere. Ne istersen onu yazabilirsin.  Mesela bugün istiklal caddesinde gezerken bir fotoğraf çekildin. Hemen facebook, instagram, Twitter'a koyuyorsun. Ama kimse o an neler olduğunu bilmiyorlar gördükleri kadarsın. Bir de olaya şöyle bakalım. Bloguna o fotoğrafı yükledin ve o gün o fotoğrafın hikayesini yazdın. İçinden geçenleri yazdıktan sonra o makaleni paylaştın. Daha sonra ne mi olacak ? Seni takip eden, merak eden, hoşlanan insanlar senin bloğuna girerek yazılarını okuyacak.  Kulağa hoş geliyor değil mi ? Bir örnek verelim ? 

Benim kişisel bloğum


Ben kişisel blog yazmaya 3 gün önce karar verdim açıkçası. Kafama yattı bu olay ve bir tane kendime ait kişisel blog açtım. Birazdan buraya kişisel blogumun linkini paylaşacağım biraz fikir sahibi olmanız açısından. İçimden geçen şiirleri, fotoğraflarımı, o gün yaşadığım ilginç bir olayı bloğa yazarak bir nevi günlük tutmuş olacağım. Beni merak eden insanlar için facebook adresime bu linki koyacağım ki benim hakkımda bir şeyler öğrenmek isteyenler bu bloğdan ögrenebilsin. Yani kişisel blog yazmanın hiç bir sakıncası yok . Bu yazıya tıklayarak kişisel bloğuma ulaşabilirsiniz. Dediğim gibi ben de yeni açtığım için içinde pek fazla makale yok ama, size yardımcı olabileceğine inanıyorum.

Necati Karakas kişisel blog

Nasıl kişisel blog sahibi olabilirim ?


Bunun için ücretsiz pek çok site var. Ama şuan en çok kullanılan ücretsiz blog siteleri wordpress, blogger, ve tumblr. Şu an içinde bulunduğunuz Konuşan Adamlar Mizah'ın dibi adlı blog, bloggera ait bir blogdur. Anlaşılması kolay, sade ve hızlı bir yapıya sahip olan blogger google uygulaması olduğundan son derece güvenlidir. Google'a blogger yazdığınız zaman Google+ üyeliğiniz ile bir blog sahibi olabilirsiniz.

Disqus Yorumları Yükle

5 yorum