26 Aralık 2014 Cuma

İş Hayatı Ne Zaman Başlar

İş Hayatı Ne Zaman Başlar


İş hayatımız üniversite bitirdikten sonra başlar denilse de bana göre asıl tecrübe üniversitede başlar.

 Bizler genellikle hayatta hep aynı olmasa da benzer dönemlerdeki süreçlerden geçeriz. Kimimiz daha yolun başında havlu atar, kimimiz yürüdüğü bu yolda yıpranarak pes eder. İşte tam bu noktada hedefler başlar. Üniversite demek aç kalmak, uykusuz kalmak , bulaşık yıkamayı öğrenmek olsa da aslında bize kattığı değerin yine aynı yıl içinde anlamamızı sağlayan değişik bir sistemdir.

İş Görüşmesi konuşanAdamlar



Kendimizi geliştirmemizi sağlayan en birinci etkenler kitaplardır. Kitap okuma alışkanlığı edinerek hayata farklı bir pencereden bak
maya başladığımız bir dönemdir. Yetişkinliğe geçiş dönemi olarak ta adlandırılan bu dönemde gerçekten hayatımıza çeki düzen veririz.
Daha sonra üniversite hocalarının tekrar tekrar vurgulayarak bahsettiği "hayata yeni başlıyorsunuz" , "daha burası hiç bir şey" artık diploma ya değil bilgi'ye bakılıyor'' sözleri bizleri daha çok teşvik etmeye yönelik olsa da can sıkıcılık dereceleri yüksek cümlelere de dönüşüyor.

Yani üniversite de yaşadığımız hiç bir anı, zorluk, eğlenceli zaman , bitmeyen projeler, bitmez tükenmez sertifika programları vs. Bunların hepsi iş hayatına başladığımızın birer göstergesidir.

Unutma “En soluk mürekkep, en iyi hafızadan daha kalıcıdır” (Çin Deyişi)



Disqus Yorumları Yükle

0 yorum