26 Aralık 2014 Cuma

Nereye Gidiyor Bu İnsanlık

Nereye Gidiyor Bu İnsanlık


21. Yüzyılın getirmiş olduğu en büyük sorunlardan biri teknolojinin kullanımında ki yanlışlıklar.
Belki de bunun için bir kullanma kılavuzu mu geliştirmeli diye soruyorum. Ya her yaşta insanın bağımlısı olduğu bu sosyal medya bu kadar değerli de sosyal hayatındaki ailen, arkadaşların, sevgilin bu kadar değersiz mi ?
Teknoloji Konuşan Adamlar

Konuyu açacak olursak artık çocuk yaşta denebilecek insanlardan çıkan bu sorun yaş kitlelerinin gittikçe artan orta yaş sınıfı tabiriyle adlandırılan 30-40 yaş arasındaki insanlarıda bu teknolojinin gereksiz çöplüünü karıştırarak zaman öldüren, aile bağlarını zayıflatan kültürleri, normları bitiren bir teknoloji damarlarımıza nufüs ediyor.


 Artık gazeteler cep telefonları, tablet, laptoplarda okunuyor. Karikatür dergilerinin hali içler acısı. Artık sosyal medya da espri konusu varsa gülünüyor. Doğum günlerinde pasta yemek yerine pastayı üflerken poz vermek daha çok karın doyuruyor. Yapmayın sosyalleşmeyi abartarak  A-sosyal olmayın. İnsanlara küçük bir tebessüm vermek yerine elinizdeki pahalı teknolojik aletlerden oyun istekleri yollamayın yapmayın teknolojiyi faydalı kullanın. Araştırmak, haberdar olmak için kullanın.

Haberlerde duymaya alışmadığımız şu haber hiç mi dikkatinizi çekmedi ?
Çin de 12 yaşındaki genç bir çocuk yemek yemeyi unuttuğu için hastaneye kaldırıldı. Sebebi ise bilgisayar oyunuydu. Onu o halde bırakan aileye de bir şeyler söylenmesi gerek ama neyse..

Unutma ''insanoğlu, hala bilgisayarların en alışılmadık olanıdır''.




Disqus Yorumları Yükle

0 yorum