31 Aralık 2014 Çarşamba

KYK Burs ve Krediler Açıklandı

KYK Burs ve Krediler Açıklandı

Kyk KonuşanAdamlar
Üniversiteye yeni başlayan, ara sınıf, doktora, lisans yapan öğrencilerin beklediği haber yaklaşık 1 ayın sonunda duyuruldu. Ne var ki siteye yoğunluktan dolayı girilmiyor. Anlamış değilim devletin en çok ziyaret edilen siteleri e-okul - ÖSYM , KYK, gibi kurumlar site alt yapılarını neden sağlam yapmazlar. En ufak bir yüklenme de sitenin çökmesine sebep olan olumsuz bir etkeni gideremiyorlar.  

Yeni yapılan açıklamaya göre 1 ocak 2015 yılında yeni tarife uygulanarak zam yapıldığı bildirildi. Her sene gerçekleştirilen bu 20 tl lik zam bu yıl 30 tl ye çıkartıldığı KYK Kredi ve yurtlar kurumu tarafından açıklandı. Herkesin sevineceği bi haber niteliği taşıyan bu haberin ayrıntılarına bakalım.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden (KYK) yapılan yazılı açıklamaya göre, burs-kredi miktarı 300 TL'den 330 TL'ye yükseltildi.  Kurum tarafından lisans öğrencilerine 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine 660 TL, doktora öğrencilerine ise 990 TL burs-kredi ödemesi yapılacak.

Ben bir üniversite öğrencisi olarak insanların çektiği internet sitesine ulaşım sorununu bir kez daha dile getirerek kredi ve yurtlar kurumunun kredi ve burs açıklama gibi önemli haberlerini daha sağlam bir alt yapıya sahip olarak yapmalarını temenni ediyorum.

iyi bloglar
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum