15 Ocak 2015 Perşembe

Cumhuriyet gazetesine gözdağı

 IŞİD'TEN Cumhuriyet gazetesine gözdağı


Geçtiğimiz hafta Dünya gündemine bomba gibi düşen, Fransa'yı alt üst eden kouachi kardeşler saldırısından sonra dergi ilk kez bugün yayına başladı.
Baskının ilk gününde Hz Muhammet'e yapılan çirkin karikatür tekrar yayınlandı. Dergiyi almak için uzun kuyruklar oluşturan Fransız karaktersizler İslama fobi adı altında İslam dini ile dalga geçmekten de öteye gittiler. Konuşan adamlar ekibi olarak bugün Fransa'nın değişik bölgelerinde bulunduk. Aldığımız haberler hiç iç açıcı olmamak ile birlikte bizleri derinden üzdü.
Fakat bizi üzen asıl olay aldığımız son dakika haberiydi. Haber şu şekilde yayınlandı.
''Cumhuriyet gazetesi Charlie hedbo dergisinin bugünkü baskısını Türkçe olarak okuyucularına 4.sayfada yerdi. Peki ne vardı o sayfada ? Hemen uçak ile yurda dönüş yapan ekibimiz o gazetede neler olduğunu öğrendi. Gazetenin yayımladığı haberde Charlie bedbo dergisinin saldırıya uğradığı Hz Muhammet (S.a.v) karikatürü vardı.
KonuşanAdamlar
Ortalık karıştı

Haberi alan bir grup vatandaş Cumhuriyet gazetesi önünde protesto gösterisi düzenlerken ellerinde ''Akıllı ol cumhuriyet, Aklını alırız, biz de kardeşiz Cumhuriyet!'' Adlı pankartlar yer alırken, protestocu grup hep bir ağızdan ''Kouachi kardeşler gururumuzdur'' diyerek uzun süre gösterilerini devam ettirirken haberi alan insanlar gittikçe kalabalık olmaya başladı ve Cumhuriyet gazetesi önünde sopalar ile hazırlanmış iken polis grubu uyardıktan sonra sorunsuz bir şekilde dağıttı.

IŞİD Gözdağı verdi !

Olayların ardından kamera karşısına geçen IŞİD basın sözcüsü ''Ebu Muhammed el Adnani '' Olum herkes akıllı olsun, biz o kadar adam öldürdük bu kadar gündemde kalmadık. Kouachi kardeşleri kıskanmıyor değiliz. Bizde gazeteci kestik ama kimse bizi umursamadı. Zaten sıkıldık kafa kesmekten acaba biz mi bir yerde hata yapıyoruz. Kontrolümüz altında bir kaç köy var bizim adamlara gidin bir araştırın, karikatürist varsa bulun getirin, bizde artık yeniden gündeme gelmeye çalışıyoruz. Ama tahmin ettiğimiz sonuç geldi ! Ne karikatüristi, köyde 3 kişi alfabeyi zor yazıyor, biz bunları öldürsek ne olacak!'' diyen adnani ''Haberi geldi bugün o cumhuriyet yok mu cumhuriyet bizi teşvik ediyor. Gündeme çıkmamız için ille de Gel IŞİD bizi de öldür diyor. Yok yani benzin varil fiyatı bugün kaç para senin haberin var mı kardeş? Biz buradan ha desek İstanbul 20 saat çeker bizim toyota'lar ile, ama uçak mı kullansak acaba aklımızda deli sorular var, benim bunları bizim bağdadi ile bir konurayımda üşenmesek bir şekil yapacağız artık, Hz Muhammet bizim en büyük değerlerimizden bir tanesi, seni baskın özgürlüğü kurtaramaz ayık ol Cumhuriyet'' diyen adnani kobani için sorulan sorulara ise şu cevabı verdi. ''Kobaniye artık  saldırmıyoruz. Niye diye sakın sormayın çok pis kırıldık, önceden her gün gündem bizdik savaşmamızın bir anlamı vardı sonra baktık haber kanallarında adımız geçmiyor bütün savaşma şevkimiz kırıldı. Flash TV bile artık bal yiyin diyor, aslında onlar hep onu yapıyor'' dedi.
Işid KonuşanAdamlar
Röportaj sırasında ilginç olay

Röportaj verirken gazetecilerin sorusunu yanıtlayan adnani bir anda sinirlenerek ayağa kalktı ve ''şuraya bakar mısın 5 haber kanalı gelmiş birisi çorumun sesi diğeri mavi adana diğerleri zaten bizim kalabalık yapsın diye koyduğumuz film setinden kaçırdığımız elemanlar. Bide Konuşan adamlar var sahi siz kimsiniz yahu! '' diyen adnani ekibimize zor anlar yaşatırken basın toplantısını şu haber ile noktaladı. ''Ama güzel günler yakındır, yakında televizyonlarda kendimi göreceğim, burada ayna kullanmıyorduk ne güzel televizyonlarda görüyoruz diye kendimizi ama artık çıkmadığımız için 250 adet ayna siparişi verdik, onları da havadan attıracaktık Amerika ya ama kırılır diye eşek sırtında getirttirdik. O aynaları kırmanın zamanı geldi sanırım'' dedi.

Konuşan Adamlar sunar..
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum