21 Şubat 2015 Cumartesi

Fırat Çakıroğlu'nun Bilinmeyenleri


Fırat Çakıroğlu


Fırat yılmaz Çakıroğlu Vatan korumak için düştü toprağa.  Bize emanet edilen o bayrağı ayakta tutmak için verdi canını.  Neden kimse konuşmuyor.  Neden kimse duymuyor,  onun sessiz hıçkırıklarını. Ege Üniversitesinde okuyan Fırat yılmaz Çakıroğlu  Dün gerçekleşen kavgada Hayatını kaybetti.
Fırat Çakıroğlu


Edebiyat Fakültesi’nde saat 17.00-20.00 arasında verilen formasyon derslerine değişik bölümlerden gelen öğrenciler arasında 2 gün önce sözlü tartışma yaşandı. Dün ise olaya polis müdahale etti. 2 grup birbirine yaklaştırılmadı. Yine gerginliğin devam etmesi üzerine formasyon dersleri iptal edildi. Fakülte yönetimi, karşıt görüşlü öğrencilerin dersler sırasında da karşı karşıya gelmemesi için yeniden düzenleme kararı aldı. Ancak Edebiyat Fakültesi önünde saat 17.00 gibi iki grup arasında çıkan kavga durduralamadı. Olayda ülkücü gruptan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümü, karşıt görüşlü öğrencilerden Nurullah S.’nin yaralanması gerginliği daha da tırmandırdı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi önüne gelip arkadaşlarının vefat ettiğini öğrenen öğrencilerin tepkisi sonucu bazı camlar kırıldı. Kızıyorum. Öfkeleniyorum. İçim acıyor bir insan öldüğü zaman. Sağcı solcu ne fark eder bir insan öldü.
Size bu hakkı kim veriyor


Suskunluk bozuluyor

Binlerce kişi Fırat Çakıroglu'nun vefat haberinden sonra İzmir'e yola çıktı. İzmir ayaklandı. Bazı duvarlara yazılan şu yazı dikkatlerden kaçmadı. ''Hoşgörü Bitti. Bu artık Memleket meselesi'' Ben anlamakta güçlük çekiyorum ya. Sinirlenmemek elde değil pkk'lıysan ülkeyi beğenmiyorsan siktir git kürdistan dediğiniz yerlerde yaşayın. Sen kimsin de bir okulun duvarına pkk, rojava yazabiliyorsun. Bir insan şehit oldu senin yüzünden Abdullah öcalan, Selahattin demirtaş ! biz sabrettik, sustuk, geçer dedik bu sapkınlıkları durur dedik. Ama bu insan denilemeyecek mahluklar şımardılar. Kendileri meydanı boş sandı. Fırat çakıroğlu şehit oldu. Peki siz o okulda rahat bir şekilde okuyabilecek misiniz ? Hayatınızı kendiniz kararttınız. İnsanlara öfke tohumlarını ektiniz.

Ocak sorumlusu Fırat Çakıroğlu

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bir yıldan beri Ülkü Ocakları’nın Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öğrenildi. Aslen Konya Akşehirli olan Çakıroğlu’nun okulunu bitirdikten sonra akademik öğrenimine devam etmek istediği belirtildi. O kadar emekleri uğraşları vatana hayırlı birisi olmak için verdiği onca yıl boşa gitti. Hadi onu da anlarım kim o annenin yerinde olmak ister. Hangi acı o anneninki kadar yürek yakıcı olabilir ki ? Bilen birisi varsa bana söylesin ben bulamıyorum bulamamda..


Fırat Çakıroğlu'nun bilinmeyenleri


Bilemeyiz hiç kimsenin içindeki hayalleri, umutları mutlulukları. Dün o insanı öldürmediler. Umutlarını hayallerini öldürdüler. Biz daha Özgecan Arslan'ın acısını gömemedik yüreklere bir Fidan daha toprak oldu. Özge'canın haberine Buradan ulaşabilirsiniz. Biliyoruz onlar ölmedi. Bizi izliyorlar. Onlar ögrenciydi öğrenmek için geliyorlardı okullarına. Annesi babası bu güzel insanlara para vererek okullarına gitmelerini istiyorlardı. Ne kadar büyük olsalar'da onlar hep çocuktu babalarının annelerinin gözünde. Üzdünüz bizi. Mekanınız cennet olsun güzel insanlar. Bakın bir anne ne diyordu evlatları için ; 

Yetişmesi en zor çiçek evlattır.
Özge'candır;
Seraptır;
FIRATTIR.

Konuşan Adamlar olarak ölen her insan'a üzülüyoruz. Unutmayın her İNSAN olana. !!
Hoşçakal.


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum