5 Mart 2015 Perşembe

ALLAH'I KİM YARATTI

Allah'ı Kim Yarattı

Merhaba değerli Gerçekleri Konuşan Adamlar okuyucuları,

4 gündür üzerinde yoğun olarak durduğumuz önemli ve ciddi bir konuyu titizlikle araştırmaktayız. Ateizm'in en popüler sorularından birisi olan Allah'ı kim yarattı, madde ezelidir, bu dünya tesadüf üzerine var olmuştur gibi soruları tartışma platformlarında, arkadaş ortamında soruyorlar. Bizler Elhamdülillah Müslümanız fakat bazen yanlış konuşmamak için cevap veremiyoruz. Bu durumda Ateist insan kendi savunduğu görüşün bir gerçek olduğuna kendini daha çok inandırıyor. Öncelikle bilmeyen arkadaşlarımız olabileceğini düşünerek Ateizm'i kısa bir şekilde tanımlayalım. 

Ateizm 


Ateizm nedir ?

Ateizm, Tanrı inancının reddidir. Tanrı fikrine dayalı “Teist” dünya görüşünü kabul etmemek demektir. Yani “Tanrı’ya inanmamak”, yada “Tanrı inancının yokluğu” anlamına geldiği söylenebilir.

Ateizm Tanrı’nın “var olmadığına inanmak” demek değildir. Tanrı’nın “var olduğuna inanmamak” demektir. Bu noktaya dikkat ediniz, çünkü bu önemli bir fark. Ateizm bir “inanç” değildir. Fazladan bir açıklama, yada bir öneri sunmaz ateizm. Ateizm yalnızca, belli bir inancın yokluğu demektir.

Allah'ı Kim Yarattı


Sorumuza dönecek olursak Allah'ı kim yarattı sorusuna araştırmalarımız sonucu bir videoda anlatılanları sizlere aktararak halk dilinde anlaşılabilir, bilimsel kelimelerin indirgenmiş bir şekilde yazıya dökülmüş halini sizlerle paylaşıyoruz.

 Hani biz diyoruz ya sanatlı bir eser sanatkarı icap eder. Yani sanat varsa bir sanatkar vardır. Ateistler ise şunu soruyor. Mademki bir sanatın sanatkarı var bu sanatkarı kim yarattı diyorlar. Yani Allah'ı kim yarattı diye soruyorlar. Bu soru tamamen demagojiden ibarettir. İnsanların vesveseye düşmesi için sorulan bir sorudur. Bu insana Allah dediğimizde Allah'ı maddesel olarak düşünüyor. Bu insan  kendini materyalist olduğunu düşündüğü için her şeyi gözle görmek istiyor ve Allah'ı da maddesel olarak düşünmeye çalışıyor. Yani ezeli olan Allah'ı kabul etmiyor çünkü Allah'ı kabul etse sorumlulukları olacak.

Şimdi bu insanlar ile konuşmaya başladığımızda görüyoruz ki Allah'ı tanımıyor, isimlerini bilmiyor, Allah'ın ne olduğunu bilmiyor kendini etrafta gördüğü şeyler ile sınırlandırmaya çalışıyor. Şunu kabul etmeliyiz ki insanlar acizdir. Neden mi ? Yerde yürüyen karıncaların sesini duyamıyoruz çünkü Kulağın belli frekanslar ile dizayn edilmiş. Ve bir şeyleri göremiyorsun. Uzakta olan şeyleri göremiyorsun yada avucunun içindeki mikroskobik canlıları bile göremiyoruz. Gelecekten bir bilgin yok, geçmişine müdahale edemiyorsun, beyinsel fonksiyon olarak, duygusal olarak sınırlıyız biz. Biz sınırlı iken sınırsız, sonsuz dediğimiz kavramı, kavramaya çalışıyorsun. Kusura bakma kavrayamazsın. Çünkü 30 kilo tartan bir tartıya 100 kilo koysan 30 kilo gösterecektir. Yani senin kafandaki sonsuzluğu kavrama  mantığı bu siklet, bu ağırlığı kaldırmaz. Biz bu soruyu insana maddeyi kim yaptı diye soruyoruz verdiği cevap ise şu ''Olur mu ya madde ezelidir'.  Tamam o zaman  madde özne, maddeyi çıkar Allah'ı koy Allah ezelidir ve hep vardır. Bunu diyemiyor. Niye ? Çünkü bunu dedirtmemek için bu soruyu soruyor. Bir şey ya ezelidir hep vardır yada sonradan olmuştur. Bakıyoruz maddeye yaratılmış, yaratılmış ise ezeli değildir. O halde yaratılmış. Yaratılmış ise bir yaratanı vardır. 

Şöylede diyebiliriz yaratılan yaratıcı olamaz. Eğer Allah yaratılmış olsaydı yaratıcı olamazdı.  Ayet-i kelimede şöyle buyuruyor '' Cenab-ı hak zamandan ve mekandan münezzehtir. '' Yani zamandan ve mekandan ayrıdır. Biz onunla sınırlayamayız. Zamanı yaratan kim diyoruz biz? Allah yarattı diyoruz. Eğer Allah kendi yarattığı şeye bağlı olursa yaratıcı olamaz. Mekana bağlı olsa yine yaratıcı olamaz. O halde bizim bulunduğumuz mekanın dışında değerlendirmemiz lazım fakat biz mekan ve zaman ile sınırlı olduğumuz için bunu kavrayamıyoruz. Yani tekrar ediyoruz BİZ SINIRLIYIZ, BİZ SONLUYUZ, SONSUZU KAVRAMAYA ÇALIŞIYORUZ. kusura bakmayın kavrayamayız. Son olarak şunu belirtmeliyiz. ''Her şeyi maddede arayanların akılları göze inmiştir. Göz maneviyatta kördür..'' yani her şeyi maddede ararsan körsün sen görmüyorsun..


Bu yazıyla ilgili diğer makaleleri okumak için BURAYA TIKLAYINIZ.

Gerçekleri Konuşan Adamlar ekibi.

Kuran-ı kerim


  
Disqus Yorumları Yükle

2 yorum