1 Ocak 2015 Perşembe

Piramitlerin Sırrı

Şu Piramitlerin Sırrı

Merhaba arkadaşlar. Size bugün her insanın Google amcaya sorup cevap alarak daha çok kafasının karıştığı bir konu hakkında kendi düşüncelerimi aktaracağım. Yahu ! nedir bu piramitler ? Sırları

nelerdir ? Bu soruları hepimiz en az bir kere dahi olsa kendimize sormuşluğumuz vardır. En azından ben öyle düşünüyorum.

Piramitler hakkında bir çok bilinen ve bilinmeyenler var. Bilim adamları, haberciler, yazarlar, turistler, ve meraklı insanlar. Çoğu insan bu piramitlerin sırrını çözmeye çalışıyor. Elde edilen şeyler klasik bilinenler. Nedir bunlar ?
Piramitler KonuşanAdmalar


Bir göz atalım

  • Mısır piramitleri Dünyanın 7 harikasından bir tanesidir.
  • Mısırlılar tarafından inşa edilmiştir.
  • Bir taşın ağırlığı 20 tondur. 
  • Piramitte ki lider kişinin odasına yılda 2 kez güneş vurur. (Doğduğu tarih-tahta çıktığı tarih)
  • Heykelleri araştıran 12 bilim adamı kanser hastalığından ölmüştür.
Bunun gibi bilinen yanları olduğu kadar bilinmeyen yönlerinde vardır. Zaten piramitleri değerli kılan bu değil midir ? Babül'ün asma bahçeleri de dünyanın 7 harikasından bir tanesi fakat bir esprisi kalmamış, bütün sorular cevaplarını bulmuştur..
Asıl can alıcı bölüm burası zaten. Bilinmeyenler... Bilimsel bir söz vardır ya hani ''Darwin" amcanın söylediği İnsanlar maymunlardan gelmiştir diyerek yıllarca tartışma konusu olan "'Darwin teorileri''. Belki de insanlık buna kafa yoracağına piramitlerde kafa yorsaydı daha çok bilgiye ulaşılırdı belki de.. O halde ben şu sözü söylemek istiyorum.

 ''İnsanlar maymundan gelmedi, maymuna gidiyorlar.

Neden mi ? Günümüz teknolojisi kullanılarak imkansız kelimesini yeryüzünden kaldırabilecek bir teknolojiye sahip insanoğlu piramitlerin sırrını çözemiyor. Çok ilginç. Yada ben şaşırmaya çok meyilliyim. Her neyse  birde piramitlerin bilinmeyen bazı özelliklerine bakalım.

  • O taşların en yakın kaynağı 150 km. uzaklıktadır. Peki o taşlar oraya nasıl taşındı ?
  • Kirletilmiş su birkaç gün Piramit'in içinde bekletilince nasıl arıtılmış olarak geri geliyor ?
  • Dünya haritası düz olarak ele alındığında dünyanın tam merkez olarak hesaplayan teknoloji o zaman nasıl vardı ?
  • Piramitteki taşlar ile basamakları çarpınca Dünya'nın güneşe olan uzaklığı az bir farkla da olsa çıktığını nereden biliyorlardı ?
Ve en önemli soru bu kadar teknoloji dostu bir yüzyılda yaşamamıza rağmen bilim insanları bu piramitlerin sorununu nasıl olur da çözemez ?
Yeni yıldan ilk temennimin bu olması garip o yüzden ilk temennim sağlık, huzur daha sonra mısır piramitleri :) Ben çözeyim diyeceğim ama :) şairinde dediği gibi, ''Ne gelir elden insan olmaktan başka''.

bu konuyla ilgili merak edilen Bu yazıyı okuyabilirsiniz. iyi bloglar..

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum