19 Ocak 2015 Pazartesi

Bu Nasıl Bir Gün ?

Mutlu Pazar evrenseli 


Haftanın en huzurlu ve en huzursuz günü nasıl olurda aynı gün olur ? İş, okul gibi maddi zorunlulukların saf dışı kaldığı Huzur dolu bir kahvaltı, iyi demlenmiş bir çay, poğaçaların sıcaklığı ile aile sohbetinin birleştiği bir güne başlangıç nasıl kötü olabilir ki ? Ailelerin geleneksel pazar günleri.. Evet pazar günleri. Piknikler, ev temizlikleri, güzel kahvaltılar, akraba ziyaretleri... Hepsinin bir güne sığdırdığımız pazar günlerine şöyle bir göz atalım mı ?

Ev temizlikleri dışında bayanlarımız, için pazar günleri vazgeçilmez bir gelenek. Aile ile birlikte sosyalleşmek, kültürlerin pekişmesi adına harika bir gün. Sabahları erken kalkılan ve o haftanın bütün günlerine nispet yaparmışçasına o günü özel kılan kahvaltılarda hazırlanan yiyecekler diğer günleri önemsiz kılar gibi sanki.. Hele bide ailenin bütün fertleri evde ise ve o haftanın konuşmasını bir sabaha sığdırmak gerekiyorsa kahvaltı farklı bir renge bürünüyor, bütün ihtişamı ile bizlere bir daha ki pazarın ipini çekmemiz için göz kırpıyor.

Pazar Kahvaltısı

Kahvaltı Evrenseli

Bir de kahvaltıdan sonra o güne iyi başlamak için teknolojiden biraz faydalanmakta fena olmaz sanki. Nasıl yani diyenler için konuşan adamların reçetesi ; Bir adet televizyon, sıcak bir ortam ve unutulmaz türk dizileri.. Bunları bir araya getirince mutluluğun formülü gibi bir etki oluşuyor genellikle. Bunu denemelisiniz.

Uyku. konuşanadamlar
Uykulu Pazar Evrenseli
Tabi ki yabana atılamayacak bir şık daha var. Uyumak! Bütün haftanın belki de önceki haftanın mesaisini yapmış olmayla birlikte 2 haftanın yorgunluğunu atmak isteyenlerin çözüm yolu. Genellikle elektrik süpürgesiyle uyanılan bu günler. Bunun için bir çözüm ürettik aslında. Yakında meclise önerge sunacağız ve meclisten geçerse yürürlüğe koyulacak. Diyoruz ki bu cumartesi ile pazar günlerinin arasına bir gün daha koyalım. Adı ne olacak diye dert etmeyin biz onura düşündük. ''Zıbartesi'' Bence çok mantıklı yani. Uyumak isteyenler zıbar tesi yatsın uyusun. Sonuçta 'Uyku insana verilmiş bir mucizedir'.

piknik. konuşanadamlar
Sosyal Pazar Evrenseli

Bu günlerde genelde boş geçirilen zamanlar daha fazladır. Peki pazar günlerini nasıl değerlendirebiliriz. Eğer yoğun bir iş hayatınız var ise diğer günlerin acısını çıkartırcasına uyuyun. Eğer öğrenci iseniz sinemaya gitmek, yürüyüş yapmak, tuttuğun takımın maçına gitmek, sanal ortamda vakit geçirmek, bisiklet kullanmak, arkadaşlarınızla vakit geçirmek gibi birçok etkinlik mevcut durumda. Eğer evli bir bayan iseniz Eşiniz, varsa çocuğunuz veya çocuklarınız ile sahile, kuş seslerinin canlandırdığı sakin parklar veya ormanlar sizin için uygun olurken, eşinizle baş başa bir akşam yemeği de bu günü çekici kılmak için yeterli değil mi ? 

Mutsuz Pazar Evrenseli

Bu evrensel de genel olarak mutsuz son olarak tabir edilen süreç. Her şey güzel kahvaltı, aile bütünleşmesi, gün boyu uyku, doğa yürüyüşü gibi çoğaltabileceğimiz bu güzel anlarında bir sonu var maalesef. Pazartesi sendromu! Tanıdık geldi mi ? Yeni bir haftaya başlangıç. Sevdiğiniz insanı görmeyecek yada işinizde kariyer atlamayacaksanız o günün bir anlam ifade etmesini beklemeyen kimseden. O gün yanlış seçilmiş. Ama merak etmeyin dediğimiz gibi bu sorunu zıbar tesi ile çözmeyi planlıyoruz. 

Ama meclise gidene kadar bu kötü pazar sonu sendromunu yaşamaya mahkumuz. Bu yazıyı pazarı pazartesiye bağlayan gece yazdım ki duygularımı gözlemlerimi daha coşkulu yaşayayım. Hissetmek istedim. Ama eğer pazar günü güzel bir başlangıç yaptıysanız gerisinin pek bir önemi yok bence.

Sen hangisini yapıyorsun ? Öğrenmek isterim. İyi bloglar
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum