3 Ocak 2015 Cumartesi

Camel'in Sigara Stratejisi

Camel'in Oyunu !

Arkadaşlar yeni yıl ile birlikte işçilere, memurlara, emeklilere zam gelir de Sigaraya gelmeden olur mu ? olmazmış. Burada ki konumuz zamlar veya sigaralar değil. Dikkatimi çeken bir zam gözüme takıldı ''Camel''. Aslında daha zam gelmedi araya giren yeni yıl tatili falan derken 5 ocak tarihinde açıklanması bekleniyor. Sayfalar haberi şu şeklide duyurdu.

Camel KonuşanAdamlar

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, alkollü içkiler, sigara ve tütün ürünlerinin vergi oranları artırıldı.
Sigarada ise hem maktu vergi tutarı hem de asgari maktu vergi tutarı artırıldı. Sigarada 2014 yılında 0.1875 TL olan asgari maktu tutarı 0.1971 TL’ye, maktu vergi tutarı da 0.13 TL’den 0.1871 TL’ye çıktı.
Sigarada maktu vergi artışı yüzde 44.31, asgari maktu vergi artışı yüzde 5.12 oldu.


Üretici firmaların, bu artışları zam olarak fiyatlarına yansıtması bekleniyor.
Şimdi beklenen, alkollü içkide yüzde 10’un üzerinde, sigarada da yüzde 3-15 aralığında fiyat artışı olması.

''Camel'' fiyatları 6.5 TL’ye inerken Sigara piyasasında yeni bir rekabet penceresi açılmıştı. Gün geçtikçe daha çok kızışan piyasada en büyük sigara şirketi olan şirketler arasında fiyatlar aşağıya çekilmişti.
Sigara kullanan okuyucularım bilirler ''Camel'' geçen yıl sigara fiyatlarını bir anda 3 TL birden aşağıya çekti. Ve insanlar ''Camel'' içmeye başladı. Buraya kadar bizim için her şey güzel fakat firma için işler iyi değil demek ki diye düşündü herkes. Ama işin aslını o haberi okuduktan sonra öğrendim.

Evet, evet bu bir pazarlama tekniğiydi. Tutundurma tekniği insanları düşük fiyata markasına çekerek ürününü sevdirmek, daha sonra ise asıl amacını gerçekleştirerek sektöre yeniden oturmanın planıydı bu. Sigara bir bağımlılık sonuçta, en zayıf noktamızı kullandılar. Bizi ''Camel'' markasına alıştırıp vazgeçilmez yaptılar.

İşte bu pazarlamacılıktır. Hayatında bu stratejilerde uzman olan insanlar hep kazanmaya mahkumlar.
Benden size tavsiye zam hala gelmemişken sigara stoklayın :)

Daha fazla bilgi almak için Konuşan adamlar Facebook sayfasını takip edebilir yeni bilgileri anında öğrenebilir siniz.

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum