26 Ocak 2015 Pazartesi

Neden bu kadar komiğiz ?

Neden bu kadar komiğiz ?


Komedi, eğlence hakkında makale yazma gereği duydum. Neden mi ? Artık her televizyon kanalında bir komedi programı ve hepsinin başında bir komedyen. Türk sinemasının 100. Yılında vizyona giren ve girecek olan filmlere baktığımızda artık bir kaç film dışında sinemanın komedi filmlerinin etkisi altına girmesi, televizyonların komedi programlarıyla donatılması, daha çok karikatür, mizah dergisi satılması gibi bir çok gelişmenin son 2 yılda tavan yapması dikkatimi çekti. Tabi ki gülmek kadar güzel bir şey yoktur bence.  Peki sizce neden komediye yönelme bu kadar arttı ?

Komik mi ?


 Bu kadar zor ve zahmetli işi yapmak için neden televizyon kanalları, sinema yazarları bu kadar emek sarf ediyor. Facebook'ta neden komedi sayfaları en çok beğenileri alıyor? 
Bana göre bunların tek bir sebebi var. Gelişen neslin artık gülmeye daha çok önem verdiği ve beklemeyi sevmemeleridir. Düşünsenize internet sitesinin 4 saniye geç açılmasını beklemeye tahammül edemeyen nesil duygusal, aşk filmlerini neden izlesin ? Bir internet sitesine girdiğinizde bilgiyi hızlıca sömürüp çıkmak artık alışkanlık haline gelmiş. Kim ne yazmış insanlar bunu önemsemiyor. Aradığı bilgiyi okuyup daha cümle bitmeden internet sitesini kapatan bir nesilden bahsediyoruz. Bu teknoloji 30 yıl önce olsaydı aynı olur muydu bilinmez ama bilinen bir gerçek var aşk, dram,  fakir zengin dizileri, duygu dolu filmler insanları tatmin etmiyor. Bir sinema bileti aldığımızda kız arkadaşımızla romantik bir an yaşamaktan başka ne şekilde duygu yüklü bir filme kaç genç gidiyor? Artık videolarda ilginç, komik görüntüler izlediğimizde, bu komik mi şimdi ? Laflarını duymaya başlıyoruz. Çıtayı yükselttik ama ne kadar iyi oldu bilmiyorum.
 Hal böyle olunca yönetmenlerde bunun farkına varmış olacak ki komediye yöneliş bu kadar arttı.

 Sinemayada göz attık. Hangi filmler popüler diye baktığımızda yine ilk 5 filmin 3'ü komedi filmleri.
Sinemada şu anda popüler olan filmler Çakallarla dans 3, Yusuf Yusuf, Daha vizyona girmemesine rağmen sabırsızlıkla beklenen Ali kundulli adlı film sinemanın öne çıkanları arasında.


En çok kim kazanıyor ?


Peki televizyonda eğlence programları sunan kişilerden hangileri en çok kazanıyor. Cevabı tahmin etmek bu kadar zor değil sanırım. Türkiye'de eğlence programı deyince akla Beyaz Show geliyor. Beyaz'ın tahtı sallanmıyor. 2014'de en çok kazanan komedyen Beyaz Show olurken ikinci Sırayı Okan Bayülgen aldı. Bunun yanı sıra 3 adam büyük bir çıkış yapmasına rağmen tutunmak da zorluk çekti.

1 Beyaz Show
2 Arkadaşım hoşgeldin
3 Güldür Güldür
4 Okan bayülgen
5 üç Adam

Şu anda en çok reyting yapan 5 program bu şekilde sıralanıyor.
Komedyenler deyince kendi sıralamamı da es geçmek istemedim. Bana göre Türkiye'nin en iyileri.

Cem yılmaz

1 Cem yılmaz
2 Tolga Çevik
3 Ata Demirer
4 Şahan Gökbakar
5 Hayrettin Türk

Peki sizin favorileriniz hangileri ?



Disqus Yorumları Yükle

0 yorum